Regionale uitrol van gratis loopbaangesprekken

25-11-2019 Nieuws #arbeidsmarkt

Op De Werkvloer in Amsterdam, een initiatief van House of Skills, kunnen werkenden en werkzoekenden een gratis loopbaangesprek hebben om zo meer inzicht te krijgen in hun skills en welke mogelijkheden die bieden op de arbeidsmarkt. Het is de bedoeling dat elders in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) soortgelijke vestigingen komen.

De Werkvloer is sinds juni de werklocatie van het MRA-programma House of Skills en is gevestigd op de eerste etage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, Oosterdokskade 143. Sindsdien hebben al ruim 400 mensen een gesprek met een van de loopbaancoaches gehad.

De Werkvloer biedt belangstellenden op toegankelijke en interactieve wijze:

  • Een beter en realistisch beeld van de huidige en toekomstige arbeidsmarkt;
  • Informatie over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en welke mogelijkheden er zijn om langdurig inzetbaar te zijn én te blijven;
  • Een beeld van de stappen die genomen moeten worden om dat te bereiken;
  • Een blik op het werk van de toekomst en welke skills daarvoor nodig zijn.

Op verschillende locaties in de MRA

Formats van De Werkvloer worden ontwikkeld voor andere bibliotheken in de regio, zodat de loopbaangesprekken ook daar kunnen plaatsvinden. Als eerst wordt begonnen in Amsterdam Zuidoost en vervolgens Amsterdam Nieuw-West. Voor andere gemeenten in de MRA ontwikkelt House of skills een Werkvloer-format specifiek gericht op de arbeidsmarktvraagstukken rond de klimaatopgave.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Ronald Koen, communicatie & PR House of Skills via:

telefoonnummer 06-53880355 of via emailadres r.koen@amsterdam.nl

Lees meer over House of Skills op houseofskillsregioamsterdam.nl.

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen rond House of Skills? Meld je aan voor de nieuwsbrief van het programma via houseofskillsregioamsterdam.nl of door een mail te sturen naar houseofskills@amsterdam.nl.