State of the Region: Investeren in de Metropoolregio Amsterdam

19-11-2021 Nieuws #arbeidsmarkt#energietransitie#innovatie#netwerken#ondernemen#samenwerken

Op 10 december 2021 vindt voor de vierde keer de ‘State of the Region’ plaats, deze keer online. Het centrale thema dit jaar is ‘Investeren in de Metropoolregio Amsterdam’.

State of the Region 2021 is dit jaar een online event, vanwege de huidige ontwikkelingen met oplopende corona-besmettingen. Deelname is alleen mogelijk op uitnodiging.

Programma

We openen de dag met onze dagvoorzitter Marijke Roskam, interviewen VU-Hoogleraar prof. dr. Henri de Groot over de economische verkenningen van de Metropoolregio Amsterdam en luisteren naar een gesproken column van G en Z spreker Jahkini Bisselink. Er vindt een tafelgesprek plaats over de krapte op de arbeidsmarkt door Nikky Hofland, directeur TechMeUp en Artie Ramsodit, per 1 december directeur House of Skills.

Keynote spreker prof. Greg Clark vertelt over ‘An international perspective on the power of het Amsterdam Metropolitain Region’. We gaan in gesprek over investeren en de vernieuwde samenwerkingsafspraken in de MRA met Erik Versnel, directeur Rabobank Metropoolregio Amsterdam en met Thijs Kroese, wethouder gemeente Purmerend. En we eindigen met de State of the Region 2021 uitgesproken door burgemeester Femke Halsema, voorzitter van Metropoolregio Amsterdam, Amsterdam Economic Board en Metropool Amsterdam Club.

Breakoutsessies verplaatst

Omdat we een online uitzending maken in plaats van een live event, programmeren we volgend jaar de eerder aangekondigde breakoutsessies over investeren in; de toekomst van onze mobiliteit, het gewenste imago van onze regio, een slimme energietransitie, de arbeidsmarkt en doorstroom in de woningmarkt. Nadere informatie over datum, locatie en tijdstip volgt binnenkort. Die houdt u dus nog tegoed!

Terugblik State of the Region 2020

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Terugblik naar State of the Region 2020