MRA van start met uitzendingen programma Metropoolregio Actueel

09-10-2020 Nieuws #duurzaamheid#economie#Metropoolregio Actueel#mobiliteit#MRA Agenda#ruimte

De Metropoolregio Amsterdam (MRA) gaat van oktober tot december een serie online uitzendingen maken onder de naam Metropoolregio Actueel. In deze programma’s van een uur wordt gesproken over de uitvoering van de nieuwe MRA Agenda, die in april is gelanceerd. De uitzendingen worden opgenomen in een studio en rechtstreeks uitgezonden via internet. De kijkers kunnen interactief aan het programma deelnemen.

In totaal worden dit najaar zeven programma’s gemaakt. Vijf van de zeven uitzendingen zijn op dinsdagen tussen 16.30 uur en 17.30 uur. Twee keer is sprake van een afwijkende programmering: de uitzending over de Tweede MRA Duurzaamheid Top is op een donderdag van 16.30 uur tot 17.30 uur en de State of the Region is op een woensdag, in de namiddag. Op één uitzending na is de vaste presentatrice Marijke Roskam.

In de planning van de uitzendingen is rekening gehouden met de herfstvakantie in de regio Noord en met de begrotingsbehandelingen door gemeenteraden en Provinciale Staten in de eerste weken van november.

Uitvoering MRA Agenda

In de programmaserie gaan wethouders en gedeputeerden uit de MRA in gesprek met gasten in de studio en met kijkers over de zogenoemde uitvoeringslijnen uit de MRA Agenda. In deze uitvoeringslijnen zijn de gezamenlijke ambities van de 35 MRA-overheden geformuleerd. Voor elke uitvoeringslijn zijn twee bestuurders verantwoordelijk. Bestuurders die verantwoordelijk zijn voor de verschillende uitvoeringslijnen gaan in gesprek over de ambitie, de stand van zaken en de manier om de doelen te behalen.

Eerste uitzending op 20 oktober

De eerste uitzending is op dinsdag 20 oktober (16.30-17.30 uur). Het onderwerp van dit programma is ‘Duurzame en innovatieve mobiliteit’. Aan tafel bij Marijke Roskam zitten onder anderen Jan Hoek, wethouder in Almere en lid van het MRA-platform Mobiliteit, en Thea de Vries, secretaris-directeur van de Vervoerregio Amsterdam.

Geen software nodig

Om de uitzending te kunnen volgen, hoeft u geen software te installeren. Wel is het nodig om u aan te melden. Bij uw aanmelding kunt u alvast een vraag stellen die in de uitzending aan bod zou moeten komen. Na uw aanmelding ontvangt u een link om het programma te kunnen zien. Ook tijdens de uitzending kunnen vragen worden gesteld en worden de kijkers bij het gesprek betrokken.

Aanmelden

Via onderstaande link kunt u zich aanmelden voor de uitzending op dinsdag 20 oktober over duurzame en innovatieve mobiliteit: mywebinar.nl/Duurzame-en-innovatieve-mobiliteit/inschrijven

Coronamaatregelen

Voor de serie interactieve uitzendingen vanuit een studio is gekozen vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Normaal gesproken zou het gesprek over de uitvoering van de MRA Agenda plaatsvinden tijdens fysieke bijeenkomsten, zoals het MRA Congres. Nu dergelijke bijeenkomsten niet mogelijk zijn, bieden deze uitzendingen een alternatief. In de studio is een beperkt aantal gasten aanwezig en worden strikt de richtlijnen van de rijksoverheid nageleefd.

Alle uitzendingen op een rij

De volledige serie uitzendingen van Metropoolregio Actueel van dit najaar vindt u in het overzicht hieronder:

Datum en tijdstipOnderwerp
Dinsdag 20 oktober, 16.30-17.30 uurDuurzame en innovatieve mobiliteit
Donderdag 29 oktober, 16.30-17.30 uur (niet live)Tweede MRA Duurzaamheid Top (presentator: Bart Krull)
Dinsdag 17 november, 16.30-17.30 uurToerisme in de MRA
Dinsdag 24 november, 16.30-17.30 uurPresentatie Economische Verkenningen MRA
Woensdag 2 december, namiddagState of the Region
Dinsdag 8 december, 16.30-17.30 uurVerstedelijkingsstrategie
Dinsdag 15 december, 16.30-17.30 uurInvest-MRA + Herstelplan corona