Metrpoolregio Amsterdam huisstijl graphic

Dinsdag 20 oktober live in Metropoolregio Actueel: duurzame en innovatieve mobiliteit

28-09-2020 Nieuws #Metropoolregio Actueel#mobiliteit#smart mobility

De serie online uitzendingen van het programma Metropoolregio Actueel gaat dinsdag 20 oktober van start met het thema ‘Duurzame en innovatieve mobiliteit’. In een rechtstreekse uitzending via internet ontvangt presentatrice Marijke Roskam in de studio onder anderen wethouder Jan Hoek van Almere, als lid van het MRA-platform Mobiliteit, en Thea de Vries, secretaris-directeur van de Vervoerregio Amsterdam.

Het thema ‘Duurzame en inclusieve mobiliteit’ is een van de zogenoemde uitvoeringslijnen uit de MRA Agenda. De uitvoeringslijn maakt deel uit van de bestuurlijke opdracht in deze agenda over mobiliteit.

In de studio schuift een beperkt aantal gasten aan, waarbij de coronamaatregelen strikt worden opgevolgd. Roskam spreekt met hen onder meer over initiatieven rond het spitsmijden, over inclusieve mobiliteit, over smart mobility en over stadslogistiek.

Kijk en doe mee!

De uitzending op 20 oktober duurt van 16.30 tot 17.30 uur en is interactief: kijkers worden vanuit de studio bij de gesprekken betrokken en kunnen zelf ook vragen stellen via een smartphone, tablet, laptop of pc. Om de uitzending te kunnen zien, hoeft u geen software te installeren. Wel is het nodig om u aan te melden. Bij uw aanmelding kunt u alvast een vraag stellen die zeker aan bod zou moeten komen. Na uw aanmelding ontvangt u een link om het programma te kunnen zien.

Gebruik de volgende link om u aan te melden voor de uitzending over ‘Duurzame en inclusieve mobiliteit’: mywebinar.nl/Duurzame-en-innovatieve-mobiliteit/inschrijven.

Volgende uitzendingen

Dit najaar worden in totaal zeven uitzendingen van Metropoolregio Actueel gemaakt. In de serie gaan wethouders en gedeputeerden uit de MRA in gesprek met gasten in de studio en met kijkers over de uitvoeringslijnen uit de MRA Agenda. Hierin zijn de gezamenlijke ambities van de 35 MRA-overheden geformuleerd. Bestuurders die verantwoordelijk zijn voor de verschillende uitvoeringslijnen gaan in gesprek over de ambitie, de stand van zaken en de manier om de doelen te behalen.

De volledige serie uitzendingen van Metropoolregio Actueel van dit najaar vindt u in het overzicht hieronder:

Datum en tijdstipOnderwerp
Dinsdag 20 oktober, 16.30-17.30 uurDuurzame en innovatieve mobiliteit
Donderdag 29 oktober, 16.30-17.30 uur (niet live)Tweede MRA Duurzaamheid Top (presentator: Bart Krull)
Dinsdag 17 november, 16.30-17.30 uurToerisme in de MRA
Dinsdag 24 november, 16.30-17.30 uurPresentatie Economische Verkenningen MRA
Woensdag 2 december, namiddagState of the Region
Dinsdag 8 december, 16.30-17.30 uurVerstedelijkingsstrategie
Dinsdag 15 december, 16.30-17.30 uurInvest-MRA + Herstelplan corona