50 metropolen bijeen tijdens succesvolle METREX-conferentie in de MRA

17-10-2022 Nieuws #netwerken#verstedelijkingsstrategie

Vertegenwoordigers uit maar liefst 50 Europese metropolen hebben vorige week kennis en ervaringen gewisseld tijdens de halfjaarlijkse METREX-conferentie, deze keer georganiseerd door en in de MRA. Onder de titel ‘Metropool van hoge kwaliteit met een menselijke maat’ hebben Almere, Amsterdam en de MRA van 5 oktober t/m 7 oktober met een intensief programma de deelnemers laten kennismaken met de MRA en met elkaar. METREX is een netwerk van 50 Europese metropolen voor stedenbouwkundigen, economen en planologen. Gemeente Amsterdam en de MRA delen het lidmaatschap van dit netwerk en benutten dit netwerk tbv de versterking van de MRA als internationale topregio met hoge leefkwaliteit.

65 internationale deelnemers

Het, door de MRA opgezette, 3 daagse programma bood veel ruimte voor ontmoeting, inspiratie en kennisuitwisseling voor de 65 internationale deelnemers. Paralympisch sporter Bo Kramer hield een inspirerend verhaal over het belang van ‘fun’, samenwerking en elkaar aanvullen voor het behalen van succes. Vertegenwoordigers van de MRA hebben de verstedelijkingsstrategie inhoudelijk gepresenteerd. Met site visits naar de Bay-area/ Oosterwold, Haven-stad/NZKG, Waarderpolder/ Haarlemmermeer en NDSM/Purmerend H20 hebben de deelnemers ter plekke kunnen zien waar die strategie concreet vorm moet krijgen. De visits aan ’new town’ Almere en de Floriade werden zeer gewaardeerd door de internationale delegaties en vormden het decor voor waardevolle discussies in het netwerk.

In 2023: Wroclaw

De volgende METREX-conferentie vindt in 2023 plaats in Wroclaw en biedt opnieuw kansen de zichtbaarheid van de MRA internationaal te vergroten. Voor meer informatie: Koen Faber (k.faber@amsterdam.nl)