Woensdag 2 december: State of the Region online

15-10-2020 Nieuws #State of the Region

De State of the Region is hét jaarlijks terugkerende kritisch-optimistische evenement, waarin we een blik werpen op de gezamenlijke kracht en het vermogen van de Metropoolregio Amsterdam. We verbinden onze toekomstvisie aan actie nu. State of the Region zou dit jaar plaatsvinden in juni, maar is verplaatst naar 2 december 2020.

Tijdens deze editie gaan we in op de economische gevolgen van de coronapandemie, de lessen die we hieruit leren en de acties die partijen in en om Amsterdam kunnen uitvoeren om beter en duurzamer uit de crisis te komen. We kunnen het virus misschien nog niet verslaan, maar we kunnen bijvoorbeeld wel actie ondernemen om mensen snel opnieuw perspectief op werk te geven en bedrijfsprocessen in organisaties duurzaam in te richten.

De State of the Region

De State of the Region wordt uitgesproken door Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam en voorzitter van de Metropoolregio Amsterdam en de Amsterdam Economic Board. Vertegenwoordigers van deze organisaties gaan vervolgens samen met prominenten uit het bedrijfsleven en de wetenschap met elkaar in gesprek over de toekomst van de regio en wat vandaag nodig en haalbaar is.

Duurzaam uit de crisis

De coronapandemie heeft een ongekende impact op de gezondheid, het mentale welzijn en de bestaanszekerheid van veel organisaties en mensen in de Metropoolregio Amsterdam.
Tegelijkertijd biedt de huidige economische tegenwind kansen om de ingezette koers naar een CO2-neutrale en circulaire regio te versnellen. In de ziekenhuizen, maar ook elders, is de coronacrisis een katalysator voor innovatie, digitalisering, data-uitwisseling en samenwerking. De overheid toonde zich krachtig en flexibel, net als organisaties die in no-time hun bedrijfsvoering omgooiden om het hoofd boven water te houden of nieuwe kansen te grijpen. Dat willen we vasthouden.

Dit vraagt om een nieuw evenwicht tussen (economische) groei, gezondheid en duurzaamheid in een MRA die diverser en digitaler wordt. En om gezamenlijk te werken aan een slimme, groene en gezonde toekomst van de regio.

Wanneer

State of the Region is overal in de regio online te volgen op 2 december 2020 tussen 16.00 en 17.30 uur.

Voor wie

State of the Region is toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in, en bijdraagt aan, de slimme, groene, gezonde toekomst van de Metropoolregio Amsterdam. De inloggegevens voor de livestream worden binnenkort via deze pagina bekendgemaakt.

De gezamenlijke overheden in de Metropoolregio Amsterdam (MRA), de Amsterdam Economic Board en amsterdam&partners organiseren ‘State of the Region’ voor de derde keer.

Gerelateerde artikelen