Metrpoolregio Amsterdam huisstijl graphic

State of the Region 2021: ‘We staan aan het begin van een nieuw tijdperk’ (uitzending hier terugkijken)

10-12-2021 Nieuws #State of the Region

Het is dit jaar 380 jaar geleden dat de waterbouwkundige Leeghwater bepleitte om het Haarlemmermeer in te polderen. Ondanks een moeilijke aanloop werd dat een succesvolle onderneming. Het inmiddels monumentale stoomgemaal Cruquius was een technologisch hoogstandje met internationale allure. Na een periode van economische malaise en politieke onzekerheid begon Nederland weer in zichzelf te geloven en omarmde het de vooruitgang. Klaar voor het industriële tijdperk.

In haar State of the Region 2021 sprak MRA-voorzitter Femke Halsema vrijdag 10 december deze woorden uit in een vergelijking met vandaag de dag.

‘Opnieuw staan we aan het begin van een nieuw tijdperk, opnieuw worden we geconfronteerd met bedreigingen en onzekerheden’, zei Halsema voor een digitaal publiek van enkele honderden belangstellenden. ‘Gelukkig zijn er ook nu mensen met goede ideeën en visie en maakt de meest geavanceerde technologie mogelijk wat voor onmogelijk werd gehouden. Wat we daarmee gaan doen, dat bepalen we uiteindelijk samen.’

De voorzitter van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) ging in haar toespraak in op de nieuwe samenwerkingsafspraken tussen de 35 deelnemers in de MRA, die het afgelopen jaar tot stand zijn gekomen. ‘Een onderneming, die in omvang bescheidener is dan een van de grootste droogleggingen uit onze geschiedenis, maar toch: een bescheiden succes’, sprak Halsema. ‘Het is de moeite waard om te blijven investeren in onze regionale samenwerking, waarin slagkracht en daadkracht voorop staan.’

Over State of the Region

Het evenement State of the Region vond dit jaar voor de vierde keer plaats, deze keer net als vorig jaar online. De deelnemers werpen tijdens State of the Region met elkaar een blik op de gezamenlijke uitdagingen, de kracht en het vermogen van onze regio. Het centrale thema dit jaar was ‘Investeren in de Metropool Amsterdam’: in een duurzame route uit de coronacrisis, in het onderwijs en de arbeidsmarkt, in de energietransitie en in de samenwerking.

Uitzending terugkijken

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Meer informatie

Gerelateerde artikelen