Presentatie Economische Verkenningen MRA dinsdag 24 november in Metropoolregio Actueel

29-10-2020 Nieuws #economie#Metropoolregio Actueel

Prof. dr. Henri de Groot, hoogleraar Regionaal Economische Dynamiek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, presenteert dinsdag 24 november de Economische Verkenningen Metropoolregio Amsterdam (EVMRA) 2020. Vanwege de coronapandemie doet hij dat dit jaar niet vanaf een podium voor een volle zaal, maar in een rechtstreekse uitzending van het online programma Metropoolregio Actueel.

Kijkers kunnen interactief deelnemen aan het programma, dat om 16.30 uur begint. Om de uitzending te kunnen bekijken, kunt u zich via deze link eenvoudig aanmelden: mywebinar.nl/Economische-verkenningen/inschrijven. Na uw aanmelding ontvangt u een link waarmee u de uitzending kunt zien.  

Onderzoekers en bestuurders

De presentatie van professor De Groot duurt ongeveer twintig minuten. Aansluitend bespreekt presentatrice Marijke Roskam ingekomen vragen of opmerkingen van kijkers. Daarna gaat prof. dr. Carl Koopmans, onderzoeksdirecteur bij SEO Economisch Onderzoek, nader in op één van de hoofdstukken in de EVMRA.

Live vanuit de studio reageren vervolgens twee MRA-bestuurders. De Amsterdamse wethouder Victor Everhardt doet dat in zijn rol van voorzitter van het MRA-platform Economie. De Noord-Hollandse gedeputeerde Zita Pels reageert als lid van het portefeuillehoudersoverleg Duurzaamheid in de MRA.

De onderzoekers en bestuurders gaan daarna met elkaar in gesprek over de opgaven en uitdagingen in de MRA.

EVMRA downloaden

Direct na afloop van de uitzending is het rapport EVMRA 2020 via de website van de MRA beschikbaar om te downloaden.