Metrpoolregio Amsterdam huisstijl graphic

Gratis online inspiratiesessie ‘Werk maken van fietsen’ op donderdag 31 maart

09-03-2022 Nieuws #duurzaamheid#economie#mobiliteit

Meer werknemers en bewoners van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) vaker laten fietsen: dat is het doel van de Green Deal Fiets, een convenant dat al door meer dan veertig organisaties in de regio is ondertekend. Hoe stimuleer je als werkgever het fietsgebruik van medewerkers? Welke voordelen heeft dat eigenlijk? Welke mogelijkheden zijn er om een fietsregeling aan te bieden en welke goede voorbeelden zijn er van andere organisaties? Donderdag 31 maart kunt u zich tijdens een online bijeenkomst in een uurtje laten inspireren.

Tijdens de inspiratiesessie op 31 maart ontdekt u in een uur (van 09:00 uur tot 10:00 uur) de positieve effecten van het vaker overschakelen naar de fiets voor werknemers en de organisatie. Daarnaast krijgt u inzicht in de mogelijkheden om de fiets als vervoermiddel te introduceren en wat er nodig is om werknemers gebruik te laten maken van arbeidsvoorwaarden rond fietsgebruik.

Alle deelnemers aan de sessie kunnen vervolgens, in overleg, aanspraak maken op probeer-e-bikes voor medewerkers. Ook kan een beroep worden gedaan op een gratis mobiliteitsconsult door Breikers. Reden genoeg dus om aan te sluiten!

Programma

Het programma van de online bijeenkomst ‘Werk maken van fietsen’ is als volgt:

– Welkom en introductie Green Deal Fiets, door Richard Hoving, Amsterdam Economic Board
– Wat is ervoor nodig om een fietsregeling aan te bieden aan medewerkers, door Rein Aarts, directeur Breikers
– Wat zijn de effecten van een fietsplan voor werknemers en hoe implementeer ik een fietsplan binnen twee weken?, door Mark Danhof, Lease a Bike
– De fiets van de zaak in de prakrijk, een bekend bedrijf aan het woord dat recent een fietsplan heeft geïntroduceerd

Over de Green Deal Fiets

De Green Deal Fiets is een convenant dat door meer dan veertig organisaties in de Metropoolregio Amsterdam is ondertekend. Het doel is om de positie van toonaangevende fietsrefio te versterken en om tot 2025 tienduizenden nieuwe mensen te bewegen om voor de fiets te kiezen. Daarbij gaat de aandacht uit naar fietsservicepunten, arbeidsvoorwaarden, jongeren op de fiets en kennisbundeling.

Lees hier meer informatie over de Green Deal Fiets en bekijk hier een gesprek over de Green Deal Fiets met Marja Ruigrok, wethouder in de gemeente Haarlemmermeer en lid van het MRA-platform Mobiliteit.

Aanmelden voor de sessie op 31 maart

We zien u graag tijdens de sessie op 31 maart. Deelname aan de bijeenkomst is gratis. U kunt zich via deze link eenvoudig aanmelden.