Dinsdag 16 juni: webinar Economische Verkenningen MRA

09-06-2020 Nieuws #economie#evmra

Dinsdagavond 16 juni organiseren de Metropoolregio Amsterdam (MRA) en de gemeente Amsterdam een digitale talkshow over de MRA-economie na corona. Het webinar ‘Economische Verkenningen MRA’ (EVMRA) wordt live uitgezonden via internet, is voor iedereen toegankelijk en biedt de mogelijkheid om via een chatfunctie vragen te stellen.

Het coronavirus heeft veel veranderd. Welke economische impact heeft dat? Het webinar geeft antwoord op veel vragen die nu leven.

Onder leiding van gespreksleider Marijke Roskam wordt in anderhalf uur op interactieve wijze stilgestaan bij het wel en wee van onze regionale economie. Na een welkomstwoord van Victor Everhardt (wethouder Economische Zaken gemeente Amsterdam en voorzitter van het platform Economie van de MRA) en een korte presentatie door VU-hoogleraar Henri de Groot gaan we middels drie tweegesprekken verder in op enkele deelonderwerpen.

Maarten Hajer (hoogleraar Urban Futures, Universiteit Utrecht) en Otto Raspe (hoofd RaboResearch Nederland) zoomen in op de structurele veranderingen die de coronacrisis teweeg kan brengen. Vervolgens bespreken Marieke Blom (hoofdeconoom ING Nederland) en Pieter Gautier (hoogleraar Arbeidseconomie, Vrije Universiteit) de voorwaarden voor herstel. Ten slotte gaan Bas ter Weel (hoogleraar Economie, Universiteit van Amsterdam) en Zakaria Boufangacha (arbeidsvoorwaardencoördinator FNV) in gesprek over de toekomst van de arbeidsmarkt.

Dit publiek toegankelijke online evenement vindt plaats op dinsdagavond 16 juni, van 20.00 tot 21.30 uur. U kunt zich registreren voor dit digitale evenement via deze website. Een dag van tevoren ontvangt u van de organisatie de weblink om de talkshow te kunnen bekijken. Daags na de uitzending zullen de gesprekken beschikbaar gemaakt worden op vimeo.com/gemeenteamsterdam.