VVV-websites vervangen door Visit Gooi & Vecht

02-09-2020 Nieuws #economie#toerisme

Bezoekers en inwoners van het Gooi en de Vechtstreek kunnen de regio voortaan ontdekken op de nieuwe website www.visitgooivecht.nl. De website met toeristische en recreatieve informatie vervangt de oude regionale VVV-websites.

Onthulling logo website (foto: Martin van Lokven)

Op de nieuwe website staat een uitgebreide UIT-agenda en zijn mooie wandel-, fiets- en vaarroutes te vinden. Ook vindt de bezoeker van de website tips van inwoners en bijzondere terrassen.

‘Juist in de huidige tijd is het goed dat men wordt geïnspireerd om op een veilige manier te genieten van al het moois in eigen land’, zegt wethouder Jan-Jaap de Kloet van Wijdemeren in zijn rol als voorzitter Cultuur, Erfgoed, Recreatie & Toerisme binnen de regionale samenwerking in Gooi en Vechtstreek. ‘Er zijn in Gooi & Vecht zoveel mogelijkheden om te recreëren in de buitenlucht en deze website brengt dat overzichtelijk in beeld met veel informatie en schitterende foto’s.’

De website laat de bezoeker de regio ontdekken aan de hand van vijf verhaallijnen. Zo is er een verhaallijn over mediastad Hilversum en over de vestingsteden Naarden, Muiden en Weesp. Wie de regio vanuit een luie stoel wil ontdekken, kan gebruik maken van de mogelijkheden via virtual reality. De gehele regio Gooi & Vecht is namelijk op spectaculaire wijze in beeld gebracht met drones. De VR-beleving is te vinden op www.gooivechtinvr.nl.