Metrpoolregio Amsterdam huisstijl graphic

Vacature: kom bij de Traineepool MRA

24-01-2023 Vacature #Traineepool MRA

In mei 2023 gaat de volgende lichting trainees van de Traineepool MRA van start. Durf jij jouw grenzen te verleggen? Ben je recent afgestudeerd (hbo/wo) en op zoek naar een topstart van je loopbaan? Dan is dit jouw kans! Kom werken aan actuele en uitdagende vraagstukken van de Metropoolregio Amsterdam, zoals een toekomstbestendige regio, slimmer en innovatief werken en bestuursadvisering in de regionale samenwerking.

Op 8 mei 2023 starten 20 getalenteerde MRA-trainees. Jij kunt er één van zijn. Solliciteren kan tot en met 13 februari, 12:00 uur.

Waarom trainee worden bij de Metropoolregio Amsterdam?

Als MRA-trainee volg je een stevig werk- en leertraject van twee jaar. Je krijgt ruimte om met nieuwe manieren van werken te experimenteren. Samen met je trainee-jaargroep werk je aan MRA-brede projecten. Individueel werk je gedurende het tweejarige programma aan drie opdrachten op drie verschillende werkplekken in de regio. Je levert jouw bijdrage aan verschillende regionale thema’s, zowel op strategisch als op tactisch niveau. Ook volg je een trainingsprogramma, gericht op jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Na twee jaar heb je werkervaring opgedaan bij drie overheidsorganisaties, jezelf ontwikkeld door het volgen van professionele trainingen, een breed netwerk opgebouwd en zo een stevige basis gelegd om impact te maken op en in de regio.

Over je sollicitatie

Ga je solliciteren? Top! Jouw motivatie bestaat uit de antwoorden op drie vragen:

 1. Vertel ons hoe je met jouw unieke kennis en talenten een van de uitdagingen van de regio wil oplossen;
 2. Laat ons weten hoe jij wil bijdragen aan een inclusievere werkcultuur in de regio;
 3. Wat wil jij leren in het traineeprogramma?

Je geeft daarbij ook aan welke thema’s jou aanspreken. Werk je bijvoorbeeld graag aan een gezonde en leefbare regio voor iedereen? Zet je graag je tanden in een beleidsvraagstuk? Of passen internationale vraagstukken juist bij jou?

Dit zijn de MRA-thema’s van het traineeship:  

 • Evenwichtige regio
 • Internationale top
 • Toekomstbestendige metropool
 • Leefbare en gezonde regio
 • Verkeer en vervoer
 • Slimmer en innovatief werken
 • Bestuur en advies
 • Groen en omgeving

Als trainee start je met een startopdracht van 10 maanden bij een van de deelnemende organisaties. Je krijgt een contract bij deze organisatie, die je ‘moederorganisatie’ wordt. Vanuit daar ga je na je startopdracht nog twee keer 7 maanden detacheren bij een van de andere organisaties.

Hoe maken wij de match tussen jou als trainee en je moederorganisatie? Dat doen wij op basis van je leerdoelen, je motivatie en kennis, je ontwikkelmogelijkheden en affiniteit met thema’s die spelen binnen de verschillende organisaties.

Dit vragen wij

Als toekomstig MRA-trainee heb je:

 • Een afgeronde hbo of wo opleiding (< 2 jaar afgestudeerd);
 • Hart voor de publieke zaak;
 • De ambitie om de regionale samenwerking te versterken.

Eigenschappen waarmee jij je onderscheidt zijn:

 • Lef: je durft moedig te zijn in (werk)situaties;
 • Leervermogen: de mate waarin je nieuwe informatie in je opneemt en deze vervolgens effectief toepast in je persoonlijke ontwikkeling en verschillende (werk)situaties;

Samenwerken: je levert een constructieve bijdrage aan een gezamenlijk resultaat.

Dit bieden wij

 • Een startsalaris van circa €2.800,-  Bij goed functioneren krijg je als trainee halfjaarlijks een periodiek erbij. Daarnaast bieden wij aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden
  *de arbeidsvoorwaarden verschillen per organisatie;
 • Een aanstelling voor twee jaar van 36 uur per week;
 • Trainingen gericht op je professionele en persoonlijke ontwikkeling;
 • Uitdagende individuele en groepsdrachten;
 • Een traineebegeleider en een mentor die jou ondersteunen.

Organisatie

We willen er als traineeship voor zorgen alle mensen zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen trainees; al die verschillen zorgen voor een betere leerontwikkeling voor de pool en voor een betere regio. Dus wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom!

De Metropoolregio Amsterdam strekt zich uit van IJmuiden tot Lelystad en van Purmerend tot Haarlemmermeer. De regio beschikt onder meer over twee luchthavens, zeehavens, het financiële centrum van Nederland, de bloemenveiling van Aalsmeer, Media Valley en clusters van creatieve bedrijven. De MRA kenmerkt zich door een enorme economische diversiteit en een grote variëteit aan landschappen, dorpen en steden.

De volgende organisaties bieden traineeplekken aan voor deze (achtste) traineepool: gemeente Almere, gemeente Amsterdam, gemeente Haarlem, MRA Directie, Vervoerregio Amsterdam, Brandweer Amsterdam-Amstelland, provincie Noord-Holland en Programmabureau Noordzeekanaalgebied. Als trainee ga je in twee jaar tijd bij drie van deze organisaties aan de slag. En ga je verschillende werkculturen en omgevingen ervaren.

Solliciteren

Wil jij werken voor een topregio? Je kunt tot en met 13 februari 12.00 uur solliciteren op het traineeship Metropoolregio Amsterdam via traineeshipmra.nl/solliciteren

Heb je nog vragen? Meer informatie kun je vinden op traineeshipmra.nl. Bekijk ook de veelgestelde vragen.

Heb je een vraag over de sollicitatieprocedure? Stuur dan een e-mail naar trainees@publieknetwerk.nl. Publiek Netwerk verzorgt de voorselectie van kandidaten voor dit traineeship. Heb je een vraag over het traineeship? Stuur dan een mail naar info@traineepoolmra.nl.

Ongevraagde acquisitie door bemiddelingsbureaus stellen wij niet op prijs en kan leiden tot uitsluiting bij onze andere wervingsacties. Ook het ongevraagd sturen van cv’s door bureaus aan onze medewerkers zien we als acquisitie. Deze cv’s nemen wij niet in behandeling.

Gerelateerde artikelen