Metrpoolregio Amsterdam huisstijl graphic

Unieke kans: kijkje achter de schermen op Amsterdam Science Park

06-06-2023 Nieuws #duurzaamheid#economie

Het Amsterdam Science Park is een van de grootste wetenschapscampussen van Europa. Het is een knooppunt van vooraanstaand onderwijs, hoogwaardig onderzoek en kennisintensieve bedrijven. De campus biedt uitgelezen kansen voor datatechnologie, fundamenteel en toegepast onderzoek, de inzet van geavanceerde instrumenten en bedrijven die zich richten op duurzaamheid. Donderdag 22 juni biedt Amsterdam Science Park de unieke mogelijkheid om een kijkje te nemen achter de schermen.

Deze ‘Behind the scenes tour’ geeft de gelegenheid om uw licht op te steken bij internationaal gerenommeerde onderzoeksinstituten en innovatieve bedrijven. Tijdens een rondleiding leert u meer over een van de meest populaire onderzoeksonderwerpen van dit moment op het park: High Tech-systemen & -materialen.

Programma

De rondleiding vindt plaats van 15:00 uur tot 17:30 uur op de locatie van Matrix VII, Science Park 106 in Amsterdam.

Het programma is als volgt:

1. Wetenschap & Bedrijfsorganisatie – Leo le Duc: introductie Amsterdam Science Park
2. AMOLF – Bas Overvelde: presentatie Soft Robotics, inclusief rondleiding in het lab
3. ARCNL: introductie instituut, inclusief rondleiding in de labs
4. Afsluiting met hapje en drankje

AMOLF: Ontwerp van materie en metamaterialen

Vaste materie creëren die zich autonoom kan aanpassen aan zijn omgeving zonder enige externe interventie: het lijkt misschien sciencefiction. Maar het ontwerpen en vervaardigen van deze materialen is wat de Soft Robotica Materiegroep bij het AMOLF onderzoeksinstituut doet. Dr.ir. Bas Overvelde laat zien hoe zachte robotica oplossingen biedt, van kaslandbouw tot kunstharten.

ARCNL: het beste van twee werelden

Ontdek ARCNL, waar wetenschappelijke uitmuntendheid en praktische innovatie elkaar ontmoeten. Sluit je aan bij de onderzoeksteams die zich verdiepen in de fysica van extreem ultraviolet licht voor machines die geavanceerde chips produceren. Ontrafel processen op atomaire schaal, verken nanolithografie en kom meer te weten over de samenwerking met vooraanstaande deskundigen in het werkveld. De grenzen van de wetenschap verleggen en technologische vooruitgang stimuleren.

Voor wie?

De rondleiding is interessant voor veel verschillende bedrijven, omdat deze soft robotica op veel verschillende manieren kan worden gebruikt. Van de medische en technische hoek tot de landbouw. Heeft u bijvoorbeeld een engineering of R&D-functie, zoals materiaalwetenschapper, medisch fysicus, optisch ingenieur, technisch productmanager, R&D-specialist of productontwikkelaar, aarzel dan niet en kom ook!

Aanmelden

De rondleiding is gratis. Het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden voor de tour kan door een e-mail te sturen naar sgerritsen@amsterdamsciencepark.nl, onder vermelding van ‘Behind the scenes tour 22 juni’.

Over Amsterdam Science Park

Amsterdam Science Park is een gezamenlijk initiatief van de Universiteit van Amsterdam, gemeente Amsterdam en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Gerenommeerde onderzoeksinstellingen, universitair onderwijs en zo’n 120 bedrijven – van start-ups tot multinationals – maken het park tot het knooppunt van onderzoek, innovatie en ondernemerschap met interessante vestigingsmogelijkheden voor bedrijven op het gebied van ICT, Life Sciences en Advanced Instrumentation. Het is een ontmoetingsplek voor ondernemers, wetenschappers en studenten op het gebied van natuurwetenschappelijk onderzoek, ICT en Life Sciences.

Meer informatie vindt u op de website van Amsterdam Science Park.