Metrpoolregio Amsterdam huisstijl graphic

ROM InWest doet eerste investering in Noord-Hollandse onderneming

01-06-2022 Nieuws #duurzaamheid#economie

ROM InWest, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Noord-Holland, heeft voor het eerst een investering gedaan in een Noord-Hollands bedrijf: Quicargo. Het bedrijf wil de investering van € 1,15 miljoen gebruiken voor het lanceren van het eerste emissievrije vrachtnetwerk ter wereld.

ROM InWest is eind 2021 opgericht om ondernemers in de Metropoolregio Amsterdam en Noord-Holland Noord verder te helpen bij hun businessplannen en investeringen. Belangrijke doelstellingen daarbij zijn het stimuleren van de energietransitie en de transitie naar een circulaire economie. Met de investering in Quicargo levert ROM InWest een belangrijke bijdrage aan een meer efficiënte en duurzame transportsector.

Verladers en vervoerders verbinden

De logistieke sector is nu nog een van de meest vervuilende sectoren. Vrachtwagens zijn in Europa verantwoordelijk voor 22% van de uitstoot van het wegverkeer. Ze rijden vaak vol naar hun bestemming en (deels) leeg terug. Quicargo heeft een digitaal logistiek platform ontwikkeld dat verladers en vervoerders met elkaar verbindt. Hierdoor wordt transport betaalbaarder en wordt CO2-uitstoot verlaagd.

Innovatief en ondernemend vermogen

‘Als ROM InWest zijn we blij dat we Quicargo kunnen ondersteunen met deze investering’, zegt Janet Nieboer, CEO van ROM InWest. ‘Daarnaast helpen we Quicargo door hen op te nemen in ons brede netwerk van experts. Het bedrijf heeft innovatief en ondernemend vermogen en sluit met haar duurzame doelstellingen aan bij de ambities van ROM InWest als accelerator van innovatie, circulariteit en energietransitie in Noord-Holland.’