Metrpoolregio Amsterdam huisstijl graphic

Projecten voor toekomstbestendige bedrijventerreinen maken kans op Plabeka Bokaal

26-05-2022 Nieuws #economie#ruimte

In de Metropoolregio Amsterdam (MRA) spannen veel partijen zich in om bedrijventerreinen toekomstbestendig te maken. De laatste jaren is er veel aandacht voor onderwerpen als de energietransitie, het verbeteren van de organisatiegraad en het combineren van wonen en werken. Het MRA-project Plabeka (Platform Bedrijven en Kantoren), dat wordt uitgevoerd door PHB, vraagt extra aandacht voor deze thema’s door het uitreiken van de Plabeka Bokalen 2022. Bijzondere initiatieven, plannen of projecten voor toekomstbestendige bedrijventerreinen in de MRA kunnen tot uiterlijk 22 juni worden aangemeld.

De drie Plabeka Bokalen zijn stimuleringsprijzen voor een bedrijventerrein, groot of klein. Het belangrijkste criterium is dat een bedrijventerrein onderscheidend is door middel van een geslaagd initiatief, plan of project waarmee het gebied een voorbeeld is voor andere bedrijventerreinen in de regio.

Het initiatief, plan of project moet inspirerend en vernieuwend zijn en de Plabeka Bokalen zijn uitsluitend gericht op bedrijventerreinen. Werklocaties met overwegend de functie winkels en/of kantoor zijn uitgesloten van deelname. Alle bedrijventerreinen in de MRA kunnen in aanmerking komen voor de prijzen, met uitzondering van de winnaars van de Plabeka Bokalen van 2018.

Categorieën

Voor drie categorieën worden bokalen uitgereikt:

  • Energietransitie op bedrijventerreinen
  • Organisatiegraad van bedrijventerreinen (parkmanagement, BIZ, energiecoöperatie, etc.)
  • Gemengde woon-werkgebieden

Jury

De jury van de Plabeka Bokalen bestaat uit: 

  • Ilse Zaal, gedeputeerde provincie Noord-Holland en voorzitter jury
  • Tom Grootjen, directeur SAENZ (energiecoöperatie van, voor en door ondernemers)
  • Cees-Jan Pen, lector bij Fontys Hogescholen

Aanmelden

Hier vindt u alle informatie over meedoen en aanmelden voor de Plabeka Bokalen 2022. De winnaars ontvangen de prijs tijdens het MRA-symposium ‘State of Sustainability’ op 21 september 2022.

De bijna 300 bedrijventerreinen in de MRA zijn heel belangrijk voor de economie van de regio. Ze zijn goed voor zo’n 300.000 banen en voor € 30 miljard aan omzet per jaar.