Metrpoolregio Amsterdam huisstijl graphic

Presentatie Economische Verkenningen MRA tijdens State of the Region

09-06-2022 Nieuws #economie

Maandag 20 juni is de presentatie van de Economische Verkenningen Metropoolregio Amsterdam (EVMRA). Prof. dr. Henri de Groot, hoogleraar Regionaal Economische Dynamiek aan de Vrije Universiteit, licht tijdens State of the Region de elfde editie van de economische verkenningen toe. De Groot gaat in op de meest recente economische ontwikkelingen en risico’s in het licht van de oorlog in Oekraïne en de coronapandemie.

De EVMRA zijn in de loop der jaren uitgegroeid tot een instituut: ze vormen dé betrouwbare informatiebron over ontwikkelingen van de economie in de MRA. Naast een analyse van actuele ontwikkelingen geven de EVMRA een prognose. De verkenningen gaan in op de economie van de MRA in vogelvlucht en op ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Ook worden kerncijfers besproken per deelregio in de MRA, zoals economische groei, sectorontwikkeling, werkgelegenheid en forensenstromen.

State of the Region

De economische verkenningen worden gepresenteerd tijdens een ‘side event’ van State of the Region. Dit is dé netwerkdag van de Metropool Amsterdam voor beslissers en veranderaars bij bedrijven, kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke en culturele organisaties. Het thema van dit jaar is ‘Metropool van morgen’.

State of the Region is uitsluitend toegankelijk met een persoonlijke uitnodiging. Heeft u geen uitnodiging ontvangen en wilt u er wel bij zijn? Stuur een bericht naar stateoftheregion@amecboard.com. Dan gaan we ons best doen voor een plek.

Hier kunt u zich aanmelden voor de verdiepingsbijeenkomst over de Economische Verkenningen Metropoolregio Amsterdam.

EVMRA

Hier vindt u alle voorgaande edities van de EVMRA.