Metrpoolregio Amsterdam huisstijl graphic

Nachttrein tussen Amsterdam en Hilversum

11-12-2023 Nieuws #mobiliteit

Reizigers tussen Amsterdam en Utrecht kunnen voortaan ook ’s nachts gebruik maken van een treinverbinding. De nieuwe nachttrein stopt op alle stations in Hilversum. De trein rijdt in de nacht van vrijdag op zaterdag en de nacht van zaterdag op zondag.

De nachttrein sluit aan op het reguliere nachtnet van NS. Reizigers kunnen via Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal overstappen op bestemmingen elders in het land, zoals Schiphol, Rotterdam Centraal en Den Haag Hollands Spoor. Op zaterdagavond kunnen reizigers vanuit Hilversum verder met de nachtbus reizen naar Blaricum Bijvanck en Huizen en in de toekomst ook naar Laren en Eemnes, zodra de HOV-haltes gereed zijn.

De Hilversums wethouder Bart Heller is blij met de nieuwe verbinding. ‘Deze trein is er echt voor iedereen die op een laat tijdstip van en naar Hilversum wil reizen. Bovendien profiteren ook reizigers uit Midden- en Oost-Nederland van deze verbinding. Ook is het een mooi begin van een feestelijk jaar waarin Hilversum 150 jaar per spoor bereikbaar is.’