Metrpoolregio Amsterdam huisstijl graphic

Nieuw ondertekenmoment convenanten Duurzame en Toekomstbestendige Woningbouw

17-06-2022 Nieuws #bouwen en wonen#duurzaamheid#ruimte

Het tekenmoment van de convenanten Duurzame en Toekomstbestendige Woningbouw vindt plaats op 29 september. Haarlem en Veenendaal zijn de zesde en zevende gemeente die officieel hebben besloten om het convenant Duurzame Woningbouw of Toekomstbestendige Woningbouw te ondertekenen. Veel andere gemeenten volgen nog, maar de meeste hebben nog geen nieuw college of hebben de formatie pas net afgerond.

Het formatieproces duurt dit jaar vrijwel overal langer dan verwacht. Het is bekend dat bij de meeste gemeenten een positief advies klaarligt. De ondertekening, die oorspronkelijk op 23 juni zou plaatsvinden, wordt daarom uitgesteld tot na de zomer. Dat geeft meteen ruimte aan andere organisaties om nog aan te sluiten.

Tekent uw organisatie ook mee? Meld u snel aan via de website toekomstbestendigbouwen.nl.

Al meer dan 30 organisaties hebben zich aangesloten bij de convenanten, waaronder de provincies Noord-Holland en Utrecht, de Metropoolregio Amsterdam, ontwikkelende bouwers zoals Ballast Nedam Development, Bolton Groep en Trebbe, en andere organisaties, zoals Vitens en VHG (Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners). Op de kaart ziet u de zeven gemeenten die al hebben besloten om mee te tekenen. Bekijk het dashboard om het actuele overzicht te zien van welke partijen meedoen.