Metrpoolregio Amsterdam huisstijl graphic

NEXTSTAGE geeft jongeren kans in circulaire eventindustrie

16-05-2024 Nieuws #brede welvaart#circulaire economie#cultuur#recreatie#Regio Deal#talentontwikkeling

Jong talent een springplank geven voor een loopbaan in de circulaire eventindustrie. Dat is de idee achter NEXTSTAGE. Dat gebeurt met veel praktijklessen en cursussen om duurzame skills te ontwikkelen. NEXTSTAGE werkt samen met overheden, onderwijsinstellingen en partijen uit de evenementensector. Dit initiatief is onderdeel van de Regio Deal MAINSTAGE, waaraan ook de Metropoolregio Amsterdam meedoet.

Een aantrekkelijke, toekomstbestendige en duurzame evenementensector in de regio. Daar gaat NEXTSTAGE als een erkend cursusplatform de komende vijf jaar een flinke steen aan bijdragen. Op die manier biedt het vijf tot acht duizend deelnemers een perspectief in de eventindustrie. De financiering en de samenwerking met de verschillende partners is in 2023 in het convenant Regio Deal Mainstage (Amsterdam, Zaanstad, Almere) vastgelegd.

Innoveren en uitwisselen

Duurzame vernieuwing is de kern van het programma van NEXTSTAGE. Dat gebeurt via een Innovatielijn en een Tradelijn. Via de innovatielijn dragen deelnemers bij aan een toekomstbestendige eventindustrie: denk aan ontwikkelen van een eventindustrie waarbij de negatieve voetafdruk en de overlast worden teruggedrongen. Via de Tradelijn zitten deelnemers vooraan bij de uitwisseling van relevante kennis en ervaring van bedrijven uit de eventindustrie, overheden en onderwijsinstellingen.

Focus op praktijkleren

Het unieke van NEXTSTAGE is de combinatie van praktijkervaringen opdoen (80 procent) en het bieden van verschillende leertrajecten (20 procent) om de skills van de deelnemers in deze sector te vergroten.

Hoe werkt het?

Wilt u een idee krijgen voor welke banen jongeren gaan leren. Kijk dan op de website NEXTSTAGE.nu Daar vindt u informatie over de gratis cursussen waarmee gelijke kansen voor zoveel mogelijk geïnteresseerden worden gegeven. Na de officiële lancering van de site volgen er in november meer cursusmogelijkheden.

“We streven ernaar continue vernieuwing te bieden, waarbij we nieuwe ideeën, technologieën en methoden omarmen die de eventindustrie in de regio vooruithelpen. En op die manier ook onze partners een voorsprong geven,” aldus Marcel Elbertse van Stichting Open-House, de penhouder en leadpartner van dit project.

Welke partners maken dit mogelijk?

Metropoolregio Amsterdam, de ministeries Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Infrastructuur en Waterstaat, Economische Zaken en Klimaat, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, gemeente Almere, Green Innovation Hub, gemeente Zaanstad, Regio College, The Support Group, Dutch Grand Prix, TIG Sports, ID&T, Tribe Company, SportVibes, A’DAM Toren, Westergas.

Foto: Samira de Wagenaar (Mysteryland)