Metrpoolregio Amsterdam huisstijl graphic

Beleef de stand van de Metropoolregio Amsterdam op verkeersvakbeurs Intertraffic

13-03-2024 Nieuws #mobiliteit#smart mobility

Smart Mobility biedt veel kansen om mobiliteit in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) – de drukste regio van het land – te verbeteren en te verminderen. De uitdaging is om te zorgen dat mensen slim, schoon en veilig op pad kunnen. Wilt u weten hoe we dit samen met andere overheden in de MRA aanpakken? Bezoek dan tussen 16 en 19 april onze stand in de Dutch Area op de vakbeurs Intertraffic in de RAI in Amsterdam. Op vrijdag 19 april, the Dutch Day, is er een speciaal Nederlands programma. Voor het netwerk van de MRA zijn gratis entreekaarten beschikbaar.

U kunt op de MRA-stand bijvoorbeeld zien hoe in het project Road Monitor de data uit Mercedesauto’s voor extra ‘ogen’ op de weg zorgen. De interactieve Bereikbaarheidskaart toont waar beperkingen zijn voor met name vrachtwagens, aanhangers en bussen. 

Bekijk ook de maquette van Zuidasdok en loop virtueel door het toekomstige station Amsterdam Zuid. Zo ziet u hoe de A10 Zuid wordt ondertunneld en het station compleet wordt vernieuwd. Of leer meer over de vernieuwde Toolbox Smart Mobility, over duurzaam reizen naar evenementen en recreatiegebieden. De meeste CO2-uitstoot rond events komt van de heen- en terugreis, en events zijn hét moment om bezoekers te stimuleren tot duurzaam reizen.

Quiz

Speel ook mee met de quiz van Amsterdam Bereikbaar over reisgedrag en maak kans op een mooie prijs! Het team van Amsterdam Bereikbaar vertelt graag over het nieuwe dashboard OV-rijtijden. Daarmee kunnen zij zich een beeld vormen van hoe goed (of minder goed) trajecten functioneren tijdens periodes met bijvoorbeeld wegwerkzaamheden.

Verder biedt VM-IVRA weggebruikers een slim routeadvies door rekening te houden met verwachte werkzaamheden en events, onverwachte wegafsluitingen, schooltijden en milieuzones. Het dashboard van het Regionaal Tactisch Team geeft inzicht in het functioneren van het (vaar)wegennet in Noord-Holland, en in de beschikbaarheid van onze middelen die verkeer multimodaal sturen en informeren, zoals DRIPS. En IDEA laat zien hoe ‘floating car data’ geplande wegwerkzaamheden en afsluitingen valideren. ASK&GO zet digitaal routeadvies slim in.

Tot slot: we lanceren tijdens Intertraffic de nieuwe website Noord-Holland Bereikbaar voor professionals. Op deze website vindt de bezoeker een overzicht van alle regionale samenwerkingsprojecten die de provincie Noord-Holland bereikbaar en leefbaar houden.

Netwerkbijeenkomst en Dutch Day

Uiteraard is er op de beurs alle gelegenheid om bij te praten en kennis te delen, bijvoorbeeld tijdens onze netwerkbijeenkomst op woensdag 17 april, van 15.30 tot 17.30 uur. Of kom naar de Dutch Day op vrijdagochtend 19 april: het speciale Nederlandstalige kennisprogramma voor wegbeheerders.

Gratis entreekaart

U kunt zich via deze aanmeldlink registreren als onze gast. Daarna ontvangt u per mail een gratis entreekaart. Wilt u ook meedoen aan het programma van de Dutch Day op vrijdag? Daarvoor is het nodig om een account aan te maken tijdens het registratieproces. Dit wijst zich vanzelf via bovengenoemde aanmeldlink. Na registratie kunt u zich dan aanmelden voor het NL-programma.

Zien we elkaar op Intertraffic? U vindt de MRA-stand van dinsdag 16 april tot en met vrijdag 19 april in de Dutch Area van de Smart Mobility-hal (02.200).