Metrpoolregio Amsterdam huisstijl graphic

MRA University van start met webinar over economische impact coronacrisis

09-04-2020 Nieuws #economie#MRA University

Wat betekent de coronacrisis voor de economie van Nederland en de Metropoolregio Amsterdam (MRA) en hoe kunnen de overheden in de MRA hierop reageren? VU-hoogleraar Henri de Groot, onder meer bekend van de Economische Verkenningen Metropoolregio Amsterdam (EVMRA), gaf dinsdag 14 april zijn visie tijdens een MRA-webinar. Dit was het eerste college in een reeks van online bijeenkomsten onder de naam ‘MRA University’.

Het webinar van professor De Groot is binnenkort terug te zien op de website van de MRA.

Over MRA University

MRA University biedt beleidsmakers, bestuurders, raads- en Statenleden en andere belangstellenden online en interactieve colleges om beter te kunnen begrijpen wat de impact is van de coronacrisis en hoe we daarop kunnen reageren als belanghebbenden in de MRA-samenwerking.

De reeks met verschillende webinars van MRA University gaat zich in eerste instantie richten op de gevolgen van de coronacrisis die cruciaal zijn voor thema’s in de MRA-samenwerking. Het gaat daarbij om onderwerpen als arbeidsmarkt, bouwen en wonen, mobiliteit, circulaire economie en energietransitie. Dit zijn onderwerpen die hun urgentie tijdens en na de coronacrisis zullen behouden.