MRA op internationale vakbeurs Intertraffic over slimme mobiliteit

28-02-2022 Nieuws #economie#mobiliteit#ruimte#smart mobility

Eind maart is in Amsterdam de internationale vakbeurs Intertraffic, over slimme mobiliteit, verkeersmanagement, verkeersveiligheid, infrastructuur en parkeren. De Metropoolregio Amsterdam (MRA) is zoals gebruikelijk op de beurs vertegenwoordigd. In de MRA-stand laten we zien hoe we in onze regio werken aan slim, schoon en veilig reizen. Onder de titel ‘Metropolitan Region Amsterdam: hotspot for smart, green and safe mobility’ geven we bezoekers een kijkje in de keuken van de opgaven en oplossingen in de MRA. En natuurlijk gaan we in gesprek over soortgelijke ontwikkelingen in binnen- en buitenland.

De vakbeurs Intertraffic is ’s werelds grootste en meest toonaangevende beurs voor verkeersmanagement en –veiligheid en Smart Mobility. Tijdens de 50-jarige jubileumeditie van 29 maart tot en met 1 april in RAI Amsterdam zijn 800 exposanten aanwezig, verspreid over alle 13 beurshallen. Alle relaties van de MRA zijn van harte welkom. U kunt zich via deze pagina aanmelden voor een gratis toegangskaart.

Mobiliteitsopgaven MRA

De grote opgaven in de MRA op het gebied van onder meer woningbouw en klimaatdoelstellingen hebben uiteraard ook consequenties op het gebied van mobiliteit. Vier opgaven staan hierbij centraal:

1. Draaiend houden van het water- en wegennetwerk – Toekomstbestendige digitale en fysieke infrastructuur: hoe zorgen we ervoor dat het vaar- en wegennetwerk zo optimaal mogelijk wordt gebruikt?

2. Managen van bezoekers- en toeristenstromen: Hoe faciliteren we evenementen zo goed mogelijk zonder het reguliere verkeer te belasten en met welke innovatieve toepassingen?

3. Druk op de ruimte in steden: Hoe houden we de steden op een slimme, schone en veilige manier bereikbaar en leefbaar?

4. Mobiliteit in het landelijk gebied: Hoe zorgen we ervoor dat ook onze dorpen en buitengebieden op een slimme, schone en veilige manier bereikbaar blijven?

Bezoek de MRA-stand

Tijdens Intertraffic spreken we over de oplossingen waar we aan werken om de opgaven in de MRA het hoofd te bieden. U bent van harte welkom om een bezoek te brengen aan de Intertraffic en onze stand (02.200) in de Smart Mobility-hal 2. Zo ervaart u onder meer hoe we innovatief samenwerken om bezoekersstromen in goede banen te leiden tijdens grote evenementen zoals de Formule 1. Ook demonstreren we hoe veiligheidsberichten realtime worden uitgewisseld tussen een voertuig van een weginspecteur en een auto. En speel de Smart Travel Challenge, waarin we u uitdagen om virtueel van P&R RAI naar het circuit in Zandvoort te reizen, multimodaal natuurlijk. Dit en veel meer ziet, ervaart en beleeft u in onze stand, waar u ook het MRA-netwerk treft. Ervaar Intertraffic en mis het niet!

Na uw aanmelding op www.intertraffic.com/amsterdam ontvangt u uw gratis toegangskaart per e-mail. Graag tot op de Intertraffic!