MRA in panel bij webinar Europese metropolen over impact coronacrisis

25-06-2020 Nieuws #economie#mobiliteit#ruimte

Marja Ruigrok vertegenwoordigt de Metropoolregio Amsterdam (MRA) tijdens het tweede European Metropolitan Webinar op maandag 29 juni. Samen met vertegenwoordigers van de metropoolregio’s Oslo en Milaan neemt zij zitting in een digitaal panel. Het webinar heeft de titel: ‘Metropolitan Talks: Key elements to face the recovery after COVID-19’.

Het panel gaat in gesprek over de impact van de wereldwijde coronapandemie op stedelijke regio’s. Aan de orde komen herstelmaatregelen en de mogelijkheden die de bijzondere situatie zou kunnen bieden om de kwaliteit van leven van inwoners te verbeteren. Ook wordt gesproken over het belang van een metropolitane benadering van het Europese herstelplan Next Generation EU.

Naast Marja Ruigrok, wethouder in Haarlemmermeer, bestaat het panel uit Jenny Evjen namens de regio Oslo en Francesco Vassallo, de burgemeester van Bollate in de regio Milaan.

Het webinar begint maandag 29 juni om 15.00 uur. Om het webinar te kunnen bijwonen, kunnen belangstellenden zich via deze link aanmelden.