Metrpoolregio Amsterdam huisstijl graphic

MRA en regio Utrecht maken afspraken voor versnellen en verduurzamen woningbouw

11-03-2022 Nieuws #bouwen en wonen#circulaire economie#duurzaamheid#economie#ruimte

De Metropoolregio Amsterdam (MRA), de provincie Utrecht en een vertegenwoordiging van gemeenten, bouwpartijen, woningcorporaties, waterschappen en projectontwikkelaars maken gezamenlijk één overkoepelend convenant om te komen tot versnelde, duurzame woningbouw. Met stevige ambities op het vlak van onder meer circulariteit, natuurinclusief bouwen, klimaatadaptatie en energieverbruik.

Het doel is te komen tot een gedeelde set van afspraken die praktische handvatten biedt; een roep vanuit de markt die nu door overheden wordt omarmd.

Voorbeeld voor heel Nederland

Bekijk onderstaande video voor een reactie van de deelnemers. We starten een nieuwe en brede beweging en nodigen ontwikkelaars, aannemers, gemeenten en andere provincies uit om mee te doen. Een voorbeeld voor heel Nederland. Samen maken we het verschil.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Ondertekening convenant op 29 september 2022

Op 23 juni 2022 willen we met zo veel mogelijk publieke en private partijen het convenant Duurzame Woningbouw ondertekenen. Doe mee en stuur een e-mail naar stan.van.den.berg@amsterdam.nl. Op www.versnellingwoningbouw.nl vindt u meer informatie. Hier kunt u het convenant bekijken.