Metrpoolregio Amsterdam huisstijl graphic

MRA en De Balie organiseren Europese debatten

11-04-2024 Nieuws #digitalisering#Europa#klimaat#mobiliteit#samenwerken

Wat in Europa gebeurt is van belang voor welzijn en welvaart binnen de Metropoolregio Amsterdam. Dat geldt bij uitstek voor de klimaattransitie, digitalisering en (inter)nationale mobiliteit. In aanloop naar de Europese verkiezingen organiseert MRA daarom, samen met de Gemeente Amsterdam en de Vervoerregio Amsterdam, op 17 mei, 29 mei en 3 juni drie debatten over deze cruciale thema’s.

Op deze debatavonden komen bestuurders, experts en kandidaat-Europarlementariërs samen om ideeën uit te wisselen en de dialoog aan te gaan. Commissaris van de Koning in Noord-Holland Arthur van Dijk is enthousiast. “Wat in Europa gebeurt is van belang voor de welvaart en het welzijn binnen de Metropoolregio Amsterdam. Aan de vooravond van de Europese verkiezingen gaan we graag het gesprek aan met de Europese politici van de toekomst. We willen van hen horen wat hun plannen zijn op voor onze regio belangrijke thema’s als de klimaattransitie, digitalisering en mobiliteit. Ik kijk uit naar de debatten, en de inzichten die ons dat geven richting de stembus en de jaren daarna!” 

Wanneer is welk debat? 

  • Op 17 mei (20:00-22:00) host de MRA het debat over de klimaattransitie, waarbij
    kandidaat-Europarlementariërs dieper ingaan op uitdagingen van en kansen voor dit belangrijke thema. Lees alles over dit debat en meld je aan

Wie doen er mee?

Voor het debat over klimaat zullen EP-leden en drie bestuurders van de MRA worden uitgenodigd. Bij de debatten over de klimaattransitie en internationaal spoor zijn naast de kandidaat-Europarlementariërs bestuurders uit de MRA aanwezig in een regio-panel. Bij het debat over de online leefwereld bestaat het panel uit bestuurders en experts.  

Waar te zien?

We hopen natuurlijk dat je naar de debatten in De Balie komt. Maar lukt dat niet. Geen nood. Ze worden live uitgezonden op YouTube en achteraf beschikbaar gesteld op AT5 en NPO Politiek.  

Interesse?

Wil je meer informatie of een plek reserveren? 
Ga dan naar de site van De Balie 
Vragen? Ahmed Hussein beantwoordt ze graag via
Ahmed.hussein@amsterdam.nl