Metrpoolregio Amsterdam huisstijl graphic

MRA Directie verhuist naar Amsterdam-Noord

27-01-2023 Nieuws #MRA Directie

De MRA Directie verlaat de Zuidas en verhuist naar Amsterdam-Noord. Vanaf maandag 6 februari werkt de ambtelijke ondersteuning van het bestuursnetwerk in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) in Amsterdam-Noord, pal naast metrostation Noord. Ook de Vervoerregio Amsterdam verhuist naar dit kantoor.

De ambtelijke ondersteuning in de MRA werkt sinds 2017 vanuit één locatie: het WTC op de Zuidas in Amsterdam. De Vervoerregio is momenteel gehuisvest in een pand van de gemeente Amsterdam, in de Jodenbreestraat. Nu de gemeente dit gebouw gaat sluiten, hebben de Vervoerregio en de MRA gezamenlijk gezocht naar een nieuwe kantoorlocatie. Die is gevonden in het gebouw The Pulse op Termini 179. De organisaties zien hier volop kansen voor synergie en om van het kantoor het ‘Huis van de Regio’ te maken: de uitvalsbasis voor iedereen die werkt aan de regionale samenwerking.

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in The Pulse. Het pand heeft energielabel A. Op het dak liggen zonnepanelen, die energie leveren voor onder meer de gemeenschappelijke ruimtes en de liften. Het gebouw is aangesloten op het stadsverwarmingsnet en is daarmee aardgasvrij. Het meubilair is duurzaam ingekocht en de inrichting is volledig modulair, waardoor eenvoudig aanpassingen kunnen worden gedaan.

Gerelateerde artikelen