Metrpoolregio Amsterdam huisstijl graphic

Lucille Noten – van Embricqs nieuwe programmamanager Traineepool MRA

02-06-2020 Nieuws #Traineepool MRA

Lucille Noten – van Embricqs is de nieuwe programmamanager van de Traineepool Metropoolregio Amsterdam. De afgelopen jaren werkte Lucille al als programmamedewerker voor het traineeship en de laatste maanden was zij interim-programmamanager. 

De programmamanager van de Traineepool MRA heeft de opdracht om het traineeprogramma stevig te verankeren binnen de metropoolregio en daarbij aan te sluiten op de MRA Agenda, de inhoudelijke basis van de MRA-samenwerking.

Vertrouwd gezicht

Door haar jarenlange ervaring bij de traineepool is Lucille goed op de hoogte van de processen binnen het programma en heeft ze een adequaat netwerk, zegt Renée Bergkamp, provinciesecretaris van de provincie Noord-Holland en voorzitter van de stuurgroep die opdrachtgever is van de traineepool. ‘Lucille was voor veel betrokkenen bij de traineepool al een vertrouwd gezicht en aanspreekpunt. Met haar hebben we een zeer betrokken en ondernemende programmamanager, die het traineeship verder zal ontwikkelen en versterken.’

MRA-traineeship

Het MRA-traineeship is een tweejarig werk- en leertraject voor hoogopgeleid talent. De trainees doorlopen bij drie verschillende organisaties een programma om te worden opgeleid tot ‘de ambtenaar van de toekomst’, die over grenzen kijkt van zichzelf, van organisaties en van de eigen regio. Zestien overheidsorganisaties uit de MRA nemen deel aan de traineepool.

De eerste trainees in het programma gingen in 2013 van start. Momenteel zijn de vierde en vijfde lichting trainees bezig met hun traineeship. De voorbereidingen voor de zesde pool, die in januari 2021 begint, zijn inmiddels van start gegaan.

Gerelateerde artikelen