Kansen nieuw vakantievliegveld in vogelvlucht

19-12-2019 Nieuws

Onlangs verscheen de vijfde editie van de Lelystad Airportkrant. De krant staat deze keer in het teken van de kansen die de luchthaven biedt voor betrokkenen op en om de luchthaven.

De krant is een uitgave van Lelystad Airport, provincie Flevoland en gemeente Lelystad. Zij willen hiermee inwoners van Flevoland informeren over alles wat komt kijken bij de ontwikkeling van Nederlands nieuwe vakantievliegveld. De krant is huis-aan-huiskranten verspreid in heel Flevoland in een oplage van 190.000 exemplaren.

Uit de inhoud:

Beslissing over opening LA komt dichterbij

De krant begint met een weergave van de nog te nemen stappen op weg naar besluitvorming over de opening van de luchthaven. Het Brussels akkoord op de Verkeersverdelingsregeling is binnen. Het is nog wachten op het stikstofadvies over de luchtvaart van de commissie-Remkes. Ook moeten er vervolgens nog formele procedures doorlopen worden.

Economische (groei)kansen

‘Ports’ trekken bedrijven aan. Zo ook een Airport. Marco Smit, directeur van Horizon Flevoland vertelt over deze plekken waar energie doorheen gaat, waar dynamiek is. En hij schetst hoe Horizon ondernemers daarbij begeleidt. Over diezelfde dynamiek vertellen Lelystad Airport Businesspark, de luchthaven zelf en de vereniging Amsterdam Airport Area. Via deze samenwerking willen zij kansen creëren en benutten bij het aantrekken van bedrijven.

Andere onderwerpen in de krant

  • Lex Pepping, senior projectleider van Lelystad Airport, vertelt trots over de ontwikkeling naar dé vakantieluchthaven van Nederland: “Het is mooier geworden dan we aan het begin voor ogen hadden.”
  • Per 7 november 2019 is de luchtverkeersleiding operationeel op Lelystad Airport. Privévlieger Henk Louw vertelt over de betekenis van deze verandering.
  • Wat zijn de ontwikkelingen rond de bereikbaarheid van de luchthaven? Een update over de verbreding van de A6 en een interview met de omgevingsmanagers van aannemer Heijmans en provincie Flevoland over de aanleg van de Anthony Fokkerweg en aansluiting 9 op de A6.
  • Windesheim-studenten en technasia-leerlingen zijn in beeld: hoe werpen zij zich op de verduurzaming van de luchthaven?
  •  De foto’s in het hart van de krant laten de ‘passenger journey’ zien: de route vanaf de parkeerplaats tot in het vliegtuig.

Exemplaren

Voor wie de krant mocht missen: een digitale versie staat per 11 december op www.uitbreidinglelystadairport.nl. Papieren exemplaren zijn beperkt verkrijgbaar bij het Luchthavengebouw op Lelystad Airport en bij de infobalie van stadhuis Lelystad.