Metrpoolregio Amsterdam huisstijl graphic

JYSK vestigt distributiecentrum op Flevokust Haven in Lelystad

11-06-2021 Nieuws #economie#plabeka

De Deense winkelketen JYSK vestigt een logistiek distributiecentrum op het industrieterrein Flevokust Haven in Lelystad. De komst van JYSK is naar verwachting goed voor zo’n 400 banen.

JYSK is een internationale winkelketen in interieurproducten en een grote speler wereldwijd met winkels in meer dan 50 landen. Het distributiecentrum in Lelystad wordt het tiende distributiecentrum van de keten in de wereld.

Centrale ligging

JYSK heeft voor Lelystad gekozen vanwege de centrale ligging, de ruime kavel en de directe nabijheid van de containerterminal van CTU. Naar verwachting verscheept JYSK jaarlijks zo’n 8.0000 containers via de haven. Vanuit Lelystad zal vooral de noordwestelijke Europese markt worden bediend.

Wethouder Adam Elzakalai van Lelystad verwelkomt de Deense keten van harte. ‘JYSK is een prachtige aanwinst voor Lelystad. Flevokust Haven is, als havengebonden logistiek knooppunt centraal in Nederland, een perfecte locatie voor een bedrijf met een pioniersgeest als JYSK.’

‘Veel voordeel voor JYSK en regio’

Topman Allan Kjærgaard van JYSK spreekt eveneens van ‘de optimale locatie’. ‘Daarnaast hebben we er veel vertrouwen in dat we gekwalificeerde werknemers kunnen vinden in de regio. We geloven dat zowel JYSK als de regio veel voordeel van deze samenwerking zal hebben.’

De komst van JYSK naar Lelystad is het resultaat van een collectieve samenwerking van de NFIA (Netherlands Foreign Investment Agency), de provincie Flevoland, Horizon Flevoland (de regionale ontwikkelingsmaatschappij) en de gemeente.

JYSK verwacht in het eerste kwartaal van 2022 te kunnen starten met de bouw en wil het distributiecentrum uiterlijk in 2024 in gebruik nemen.