Internationale scholen Almere samen in campus

25-09-2020 Nieuws #arbeidsmarkt#economie

In Almere komt een internationale campus, waar zowel leerlingen van de basisschool als van het voortgezet onderwijs terecht kunnen. De International Primary School en de International School gaan namelijk samen verder en krijgen daarvoor in 2023 een nieuw gebouw tot hun beschikking. Met de campus kan Almere voorzien in een groeiende behoefte aan internationaal onderwijs. Wethouder Maaike Veeningen (Economische Zaken) onthulde op 24 september het ontwerp van de nieuwbouw.

Foto: Maarten Feestra

De Internationale Campus Almere is een project van de gemeente Almere en de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Met de komst van de internationale school in het Annapark vergroot Almere haar aantrekkingskracht als vestigingsplaats voor internationale bedrijven en werknemers, zegt wethouder Veeningen. ‘De aanwezigheid van goed onderwijs is voor expats een belangrijke voorwaarde bij de keuze van hun woonplaats.’

De bouw van de campus start naar verwachting in het najaar van 2021. In het voorjaar van 2023 kunnen de leerlingen en leerkrachten het pand in gebruik nemen. Het wordt gebouwd voor 700 leerlingen, maar in het ontwerp is rekening gehouden met uitbreidingsmogelijkheden tot 1.000 leerlingen.

De vestiging van internationaal talent is cruciaal om internationale bedrijven in de MRA aan te trekken en te behouden. In het Deltaplan Internationaal Onderwijs MRA is daarom afgesproken dat in MRA-verband wordt gewerkt aan de spreiding, toegankelijkheid en keuzevrijheid in onderwijsaanbod voor internationals, waarbij tegelijk moet worden voorkomen dat er een overaanbod aan internationaal onderwijs wordt gecreëerd.

Lees verder op de website van de gemeente Almere.