Metrpoolregio Amsterdam huisstijl graphic

Essaywedstrijd: het stedelijk voedselsysteem in de 21e eeuw

18-03-2020 Nieuws #economie

Hoe gaan we in deze eeuw de sterk toenemende stedelijke bevolking voeden? Wat gaat er mis en hoe kan het beter? Iedereen die hier goede ideeën over heeft, wordt door de Flevo Campus uitgedaagd voor een essaywedstrijd.

De Flevo Campus is de wetenschappelijke verzamelplek voor innovaties op het gebied van stedelijke voedselvraagstukken voor de toekomst. De campus is een samenwerkingsverband van Aeres Hogeschool Almere, Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS Institute) en de MRA-deelnemers gemeente Almere en provincie Flevoland.

Om het voedselsysteem van de toekomst te helpen bouwen, wordt de essaywedstrijd nu voor de tweede keer georganiseerd. Wetenschappers, journalisten, schrijvers en voedselprofessionals worden uitgedaagd om hun mening of bevindingen over stedelijke voedselvraagstukken in een essay over te brengen. De prijs is publicatie in een essaybundel met andere grote namen en een geldbedrag van € 5.000,-.

Meedoen aan de essaywedstrijd kan tot en met 30 april 2020. Meer informatie kunt u vinden op de website van de Flevo Campus.