Donderdag 2 september: kick-off WeMakeThe.City Green

01-06-2021 Nieuws #duurzaamheid#ruimte

Hoe kunnen we als inwoners, organisaties of professionals de stedelijke omgeving in onze regio groener maken? Het komende jaar gaat het programma WeMakeThe.City Green in aanloop naar Floriade Expo 2022 op zoek naar antwoorden op deze vraag. Donderdag 2 september is de kick-off van dit programma in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, uiteraard met een rechtstreekse videoverbinding met Almere.

WeMakeThe.City Green is het nieuwe platform over de groene en duurzame steden van morgen. Een grote uitdaging in de komende decennia is om de dichtbebouwde en drukke steden te vergroenen. Het programma richt zich op het verbinden van de ambities in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) en haakt in op het thema van Floriade, ‘Growing Green Cities’, en de ontwikkelingen op het gebied van groen, voedsel, gezondheid en energie. Ruim een jaar lang zijn er lezingen, talkshows, workshops, exposities, expedities en filmvertoningen voor een breed publiek. Alles gericht op concrete acties: hoe kunnen wij bijdragen aan de groene steden van de toekomst?

Programma 2 september

Tijdens de kick-off op 2 september wordt gesproken met onder anderen de Almeerse burgemeester Franc Weerwind en wethouder Jan Hoek over de groene stad Almere. Ook directeuren van de gemeenten Almere en Amsterdam en van de MRA komen aan het woord over kansen voor groene, stedelijke ontwikkeling en de verbinding tussen stad en ommeland.

Het programma kan gratis fysiek worden bezocht in Pakhuis de Zwijger of op afstand worden gevolgd via een livecast. Op de website van Pakhuis de Zwijger vindt u meer informatie over het programma en de mogelijkheid om u aan te melden.