Dinsdag 17 november: uitzending Metropoolregio Actueel over de toekomst van toerisme in de MRA

27-10-2020 Nieuws #economie#Metropoolregio Actueel#toerisme

Het online programma Metropoolregio Actueel staat dinsdag 17 november in het teken van toerisme en recreatie in de Metropoolregio Amsterdam (MRA). In een rechtstreekse uitzending van ruim een uur spreekt presentatrice Marijke Roskam met de bestuurlijke trekkers van dit thema in de MRA en met vertegenwoordigers van bedrijven en kennisinstellingen. Zij gaan in op de ambities in de MRA Agenda, op de stand van zaken en op de effecten van de coronapandemie.

Kijkers kunnen interactief deelnemen aan het programma, dat om 16.30 uur begint. Om de uitzending te kunnen bekijken, kunt u zich via deze link eenvoudig aanmelden: mywebinar.nl/Toerisme/inschrijven. Na uw aanmelding ontvangt u een link om de uitzending te kunnen zien.

Scenario’s in tijden van corona

Het programma is opgedeeld in vier blokken. In het eerste blok spreekt Marijke Roskam met de Haarlemse wethouder Robbert Berkhout, één van de twee bestuurlijke trekkers van het thema Toerisme en Recreatie in de MRA. Aan tafel zit ook Geerte Udo, directeur van amsterdam&partners, de marketingorganisatie van de metropool Amsterdam. Zij gaat in op scenario’s rond toerisme in tijden van corona. Dr. Albert Postma, verbonden aan de hogeschool NHL Stenden, bespreekt het fenomeen van ‘overtourism’.

Waardevol toerisme

In het tweede blok komt wethouder Ellen Verheij uit Zandvoort aan tafel. Net als Robbert Berkhout is zij bestuurlijk trekker van Toerisme en Recreatie in de MRA. Ook Douwe Wielenga schuift aan; hij is verbonden aan de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) en gaat in op het Rli-adviesrapport ‘Waardevol toerisme’. Namens kenniscentrum CELTH spreekt Menno Stokman over een nieuw dashboard, dat inzicht geeft in thema’s die spelen rond de duurzame ontwikkeling van bestemmingen.

Belang van samenwerking

In blok drie komt Elvire Biegel, directievoorzitter van het ROC van Amsterdam, aan tafel. Samen met Caroline Receveur, general manager van het hotel DoubleTree by Hilton in de buurt van het Amsterdamse Centraal Station, gaat zij in op het belang van samenwerking tussen overheden, onderwijs en bedrijven.   

Duurzaam toerisme

Het vierde blok gaat over duurzaam toerisme. Aan tafel zitten onder anderen prof. dr. Paul Peeters namens Breda University en Melvin Mak, duurzaamheidsmanager voor TUI Benelux. Tot slot reflecteert Robbert Berkhout op wat in de uitzending aan de orde is gekomen en wat dat betekent voor de gezamenlijke ambities van de overheden in de MRA.