Dinsdag 15 december in Metropoolregio Actueel: duurzaam investeren in de MRA

23-11-2020 Nieuws #economie#Metropoolregio Actueel

De volgende uitzending van Metropoolregio Actueel staat op dinsdag 15 december in het teken van duurzame investeringen in de Metropoolregio Amsterdam (MRA), onder meer met het oog op het herstel uit de coronacrisis. In een rechtstreeks programma van een uur wordt u als kijker onder meer bijgepraat over de stand van zaken in de aanloop naar een Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM). Deze ROM zal betrekking hebben op het ondersteunen van investeringen in de private sector met publieke middelen. Ook de Regionale Investeringsagenda komt aan de orde. Deze agenda gaat over zowel publieke als publiek-private investeringen die raken aan de volle breedte van de gezamenlijke opgaven in de MRA.

Presentatrice Marijke Roskam ontvangt aan tafel verschillende MRA-bestuurders, zoals de Amsterdamse wethouder Victor Everhardt, de Noord-Hollandse gedeputeerde Ilse Zaal en wethouder Axel Boomgaars uit Ouder-Amstel. Ook spreekt ze met onder anderen Diederik Samsom, die als kabinetschef werkt voor vicevoorzitter Frans Timmermans van de Europese Commissie. Timmermans is onder meer verantwoordelijk voor de Europese Green Deal. Samsom zal ingaan op de coronaherstelfondsen die in Europa beschikbaar zijn gekomen. En ook het Hoofd Strategie van de Amsterdamse haven, Eduard de Visser, schuift aan.

Kortom: na deze uitzending bent u volledig op de hoogte van de manieren waarop de samenwerkende overheden in de MRA duurzaam investeren.

Kijkers kunnen interactief deelnemen aan het programma, dat om 16.30 uur begint.