Al 30.000 gebruikers MapitOut: kaart toont bereik binnen gewenste reistijd vanaf elke locatie

26-03-2021 Nieuws #economie#mobiliteit#ruimte

De MapitOut tool is een interactieve kaart die vanaf elke gewenste locatie het gemiddelde bereik binnen bijvoorbeeld 30 minuten reistijd kan laten zien voor verschillende vormen van vervoer. Dit handige hulpmiddel, dat in opdracht van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) is ontwikkeld, is sinds de lancering in december 2019 al door bijna 30.000 gebruikers benut.

De kaart is oorspronkelijk ontwikkeld om internationale werknemers inzicht te geven in de korte reisafstanden in de MRA. Zij hebben vaak weinig zicht op de mogelijkheden in de regio en richten zich erg op Amsterdam. Met MapitOut kan de gebruiker eenvoudig zien welke woonlocaties er zijn binnen gewenste reistijden naar bijvoorbeeld werk met openbaar vervoer en school met de fiets. Maar ook andersom: vanaf waar is een werklocatie met verschillende vervoermiddelen binnen een bepaalde tijd bereikbaar? En de kaart werkt niet alleen voor de MRA, maar voor heel Nederland.

Nederlandstalig gebruik neemt toe

MapitOut is zowel in het Engels als in het Nederlands beschikbaar. Het Nederlandstalige gebruik neemt daarbij toe. Inmiddels heeft 60 procent van de gebruikers een Nederlandse taalinstelling en wordt 80 procent van de zoekopdrachten uitgevoerd vanuit Nederland. Ondanks de verminderde mobiliteit als gevolg van de coronapandemie telt de kaart in ruim een jaar zo’n 45.000 views en ruim 29.000 gebruikers.

Brede functionaliteit

MapitOut wordt ‘open source’ aangeboden, zodat de tool breder kan worden gebruikt, ook voor andere doelgroepen en functies waarbij inzicht in bereik binnen een gewenste reistijd een rol speelt. Zo heeft de Makelaarsvereniging Amsterdam de tool doorontwikkeld tot de Homelocator, die het huizenaanbod op een kaart weergeeft.

Website en filmpje

MapitOut is te bereiken via https://mapitout.iamsterdam.com. Ook is een filmpje gemaakt dat laat zien hoe MapitOut werkt. De video kunt u hieronder bekijken:   

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze