Aanbod toeristentickets in openbaar vervoer uitgebreid

20-07-2017 Nieuws #mobiliteit#toerisme

Toeristen in de regio Amsterdam worden met het Amsterdam & Region Travel Ticket (A&RTT) in staat gesteld om moeiteloos met één ticket te reizen. Met dit kaartje kunnen zij door de hele regio reizen met álle vormen van openbaar vervoer. Het reisproduct is uniek, gebruiksvriendelijk en draagt bij aan de spreiding van bezoekers vanuit Amsterdam over de regio. Bovendien wordt met dit ticket een volledig aanbod van ov-tickets voor toeristen geboden dat aan de wens van de internationale bezoeker voldoet.

De tickets zijn het resultaat van een unieke samenwerking tussen verschillende ov-bedrijven en overheid: NS, GVB, Connexxion, EBS, Amsterdam Marketing, Metropoolregio Amsterdam en Vervoerregio Amsterdam.

Balans in de regio

Eén van de doelstellingen uit de Strategische Agenda Toerisme 2025 van de Metropoolregio Amsterdam is om de groei van het toerisme te faciliteren en de balans tussen bewoners, bezoekers en bedrijven te borgen. Met het A&RTT kunnen internationale bezoekers eenvoudig in de regio reizen en toeristische trekpleisters buiten Amsterdam bezoeken. Zo zorgt dit reisproduct voor een positieve bijdrage aan de balans in zowel stad als regio.

Volledig aanbod van ov-toeristentickets

Er zijn drie verschillende soorten tickets verkrijgbaar: een ticket om te reizen naar en door de stad, een ticket voor de hele regio en een ticket voor heel Nederland. Zo kunnen internationale bezoekers met dit gebruiksvriendelijke product makkelijk reizen met trein, bus, tram, metro en veerdiensten.

  • Amsterdam Travel Ticket (ATT)
    De bezoeker kan 1, 2 of 3 dagen onbeperkt openbaar vervoer gebruiken in Amsterdam (GVB) en kan met de trein of bus (lijn 197 Amsterdam Airport Express) van en naar Schiphol.
  • Amsterdam & Region Travel Ticket (A&RTT)
    De bezoeker kan 1, 2 of 3 dagen onbeperkt openbaar vervoer gebruiken in de gehele metropoolregio Amsterdam (met alle vervoerders).
  • Holland Travel Ticket (HTT)
    De bezoeker kan 1 dag onbeperkt openbaar vervoer gebruiken in Nederland. Er is eveneens een off-peak-variant geldig voor 06.30 uur en na 09.00 uur doordeweeks en onbeperkt in het weekeinde.

Speciale automaten

Op Schiphol zijn onlangs zes speciale ‘Travel Ticket-automaten’ geplaatst. De tickets zijn verkrijgbaar in de vier bagagehallen en op Schiphol Plaza. Ook op Amsterdam Centraal Station is de eerste kaartautomaat geplaatst in de OV-servicewinkel aan de IJ-zijde. Binnenkort volgen vier andere automaten die worden geplaatst bij de verschillende opgangen naar het busstation.

Pilot integratie I amsterdam City Card – A&RTT

De I amsterdam City Card geeft nu recht op gratis toegang of korting tot musea en attracties in de Metropool Amsterdam en onbeperkt gebruik van openbaar vervoer van het GVB in Amsterdam. Amsterdam Marketing is begin juli gestart met een pilot om het A&RTT en de 72 uurs-variant van de I amsterdam City Card te integreren. Hierdoor kunnen internationale bezoekers 72 uur onbeperkt gebruikmaken van het hele ov-netwerk in de metropoolregio Amsterdam en toegang krijgen tot musea en attracties tegen aantrekkelijke voorwaarden. De pilot duurt twee maanden. Als blijkt dat de pilot een succes is, wordt mogelijk in 2018 de geïntegreerde kaart gelanceerd.