Economische Verkenningen Metropoolregio Amsterdam (EVMRA) 2019

Op 17 juni 2019 presenteerde VU-hoogleraar Henri de Groot de Economische Verkenningen Metropoolregio Amsterdam (EVMRA) 2019. Dat gebeurde tijdens de tweede editie van de State of the Region. Hoe staat de regio ervoor, wat zijn de knelpunten, wat zijn de verwachtingen? Van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de veranderingen van bedrijfsactiviteiten tot economische structuur en concurrentiekracht.

Bestuurders en beleidsmedewerkers van alle overheden in de regio verzamelden zich op 17 juni voor deze jaarlijkse update, samen met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, kennisinstellingen en andere belangstellenden.

De EVMRA zijn ontstaan uit de behoefte van ondernemingen en overheden die een goed beeld willen hebben van de ontwikkelingen van de economie in de Metropoolregio Amsterdam. De EVMRA helpen gemeenten en provincies bij het ontwikkelen van een adequate positionering van de deelregio’s in de metropoolregio.

EVMRA 2019

Download hier de Economische Verkenningen Metropoolregio Amsterdam (EVMRA) 2019.

Lees hier het nieuwsbericht over de EVMRA 2019.

Download hier de Presentatie Henri de Groot EVMRA 2019 die Henri de Groot tijdens State of the Region heeft gegeven.

Factsheets per MRA-deelregio

Hieronder kunt u per deelregio van de MRA een factsheet EVMRA 2019 downloaden:

Factsheet Almere-Lelystad EVMRA 2019
Factsheet Amstelland Meerlanden EVMRA 2019
Factsheet Amsterdam EVMRA 2019
Factsheet Gooi en Vechtstreek EVMRA 2019
Factsheet IJmond EVMRA 2019
Factsheet Zaanstreek-Waterland EVMRA 2019
Factsheet Zuid-Kennemerland EVMRA 2019

Aanvragen EVMRA 2019

Wilt u een boek-exemplaar van de EVMRA 2019 ontvangen, of een presentatie toegesneden op uw regio of sector? Dat kan door een e-mail te sturen naar economischeverkenningen@amsterdam.nl. Ook aanvragen van de pers voor detailinformatie of interviews met betrokkenen bij de EVMRA 2019 kunt u doen via dit e-mailadres.

Beleidsonderzoek: digitale connectiviteit in de MRA

De EVMRA 2019 zijn gepresenteerd tijdens de State of the Region, met als thema ‘Goed verbonden’. Digitale connectiviteit was een van de centrale aandachtsgebieden. Het rapport Beleidsonderzoek – Digitale connectiviteit in de MRA gaat in op het thema digitale connectiviteit, digitalisering en digitale transformaties van de Metropoolregio Amsterdam. In deze publicatie beschrijven we de stand van zaken op het gebied van digitale connectiviteit in de MRA, (mondiale) ontwikkelingen met betrekking tot ICT, digitalisering en digitale transformatie. Daarbij verkennen we welke implicaties deze ontwikkelingen – en hun indrukwekkende snelheid – hebben voor de MRA. Hieruit destilleren we kansen en uitdagingen voor de MRA, die ook kunnen worden opgevat als digitale randvoorwaarden voor toekomstige ontwikkeling.

Downloads EVMRA

Download hier in pdf-formaat de voorgaande edities van het boek Economische Verkenningen Metropoolregio Amsterdam: