Metrpoolregio Amsterdam huisstijl graphic

Deelname MRA aan Week of Regions and Cities: schijnwerpers EU op regionale kracht

20-09-2023 Nieuws #Brussel#Europa#Regio's#Steden

Dit jaar is de Metropoolregio Amsterdam (MRA) voor het eerst vertegenwoordigd tijdens de Week of Regions and Cities in Brussel. Tijdens het evenement wordt door de deelnemers gesproken over gemeenschappelijke uitdagingen en mogelijke oplossingen voor de regio’s en steden van Europa.

Zo’n 20.000 mensen van overheden, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en het onderwijsveld, verspreid door heel Europa, nemen deel aan het internationale evenement, dat van 9 tot en met 12 oktober plaatsvindt in Brussel. De week kent meer dan 300 workshops, panels, netwerkmomenten en een beursvloer die allemaal in het teken staan van gemeenschappelijke uitdagingen voor Europese regio’s en steden.

Kansen benutten
Bestuurders en beleidsmakers hebben met hun deelname de kans om in korte tijd veel gerichte actuele kennis uit te wisselen en een netwerk op te bouwen in de Europese context. Vanuit de MRA bezoeken verschillende bestuurders, raads- en Statenleden en ambtenaren het evenement. De provincies organiseren een netwerkmoment in het Huis van de Nederlandse Provincies .

Tweejarige pilot
Dit jaar startte de MRA een tweejarige pilot om de samenwerking richting Europese Unie en internationaal te versterken. Dat betekent dat de MRA-overheden de komende twee jaar intensief gaan samenwerken om kansen voor beïnvloeding, kennisdeling en financiering van en over grote maatschappelijke uitdagingen in de regio te benutten.

Meer informatie over het evenement, het programma en de deelnamemogelijkheden kunt u vinden op de evenementenwebsite. Of neem contact op met de MRA-vertegenwoordiger in Brussel, Utku Kucukosmanoglu.