Eerste paal FloriWorld Aalsmeer geslagen

  • 26-4-2019 07:51
Met het slaan van de eerste paal is donderdag 25 april de bouw van FloriWorld in Aalsmeer officieel van start gegaan. Aan de bouw van het ‘experience center’  van de Nederlandse sierteeltsector zijn enkele jaren van planontwikkeling en voorbereiding voorafgegaan. De oplevering is voorzien in april 2020.


FloriWorld wordt een bezoekersattractie over het thema bloemen en planten. De attractie is gericht op nationale en internationale toeristen, maar ook op het onderwijs en de zakelijke markt. De ambitie is om 350.000 bezoekers per jaar te trekken.

Boom geplant

Bij de officiële start van de bouw is namens de drie aandeelhouders de eerste boom geplant. De boom kreeg daarna water van wethouder Robert van Rijn van Aalsmeer en René van Schie, regisseur verblijfsaccommodaties en leisure van de Metropoolregio Amsterdam.

Spreiding toeristen over de regio

FloriWorld wordt de thuisbasis en het visitekaartje van de sierteeltsector. De attractie vult het toeristisch aanbod in de directe omgeving van Amsterdam en Schiphol aan en past daarmee in het beleid om toeristen meer te spreiden over de regio. FloriWorld draagt bij aan de versterking van de sierteeltsector en van Aalsmeer als toeristische bestemming.

Doelstelling MRA

Met de bouw van FloriWorld vullen de initiatiefnemers een van de doelstellingen van de MRA in, namelijk om elke drie jaar een nieuwe toonaangevende attractie aan de regio toe te voegen die zelfstandig in staat is om grote aantallen bezoekers te trekken.